Alanya HEP Üniversitesi Aşçılık Programı olarak 12.Alanya Uluslararası Yeni Yıl Pazar’ında biz de yerimizi aldık.
Akademik Kadro
Dr. Öğr. Üyesi Esra MANKAN, Bölüm Başkanı
Öğretim Üyesi Esra Mankan doktora eğitimini Ankara Üniversitesi Beslenme Bilimleri anabilim dalında tamamlamış olup Üniversitelerin Gastronomi bölümünde bölüm kurucu akademik personel olarak çalışmıştır. Akademik hayatına Zonguldak Karaelmas Üniversitesinde başlamış olup Beslenme diyetetik alanında ve gastronomi alanında yürütmekte olduğu tezler bulunmaktadır. Üniversitelerin Gastronomi bölümlerinde, idari görevlerde bulunmuş olup, aynı bölümde beslenme, gıda hijyeni, gıda mevzuatı, beslenme antropolojisi ve uluslararası gastronomi derslerini vermektedir. Toplumun farklı kesimlerindeki (gençlik, kadın vb.) beslenme alışkanlıkları ve satın alma davranışları, akademik çalışmalarının temelini oluşturmaktadır. Çeşitli gazete ve köşe yazılarında gastronomi ile ilgili yazıları olup, Gastronomi alanındaki yeni akımları incelemekte, ulusal ve uluslararası birçok kongre ve sempozyumlara katılmaktadır. Kişisel Bilgi birikimini ve deneyimlerini akademiyi, özel mutfakların, şeflerin ve süreci oluşturan tüm personelin isteklerine uygun hale getirmeyi amaçlayan çalışmalar yürütmektedir. 2021 yılında tekrar Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi’nde çalışmaya başlamıştır.
Öğr. Gör. Selma Lubabe ERDOĞAN
2016 yılında Adıyaman Üniversitesi Yiyecek - İçecek İşletmeciliği bölümünden birincilikle mezun oldu. Ardından 2017 yılında Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde yüksek lisans öğrenimine başladı. 2019 yılında öğrenimini “Farklı Tahıl ve Baklagil Unlarının Tarhana Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması” adlı teziyle tamamladı. Yüksek lisans eğitimi boyunca glutensiz tarhana ve Alanya’nın yöresel ürünleri arasında yer alan gölevez ürünü ile ilgili çalışmalar yapmıştır. Ayrıca Lisans ve yüksek lisans eğitimi boyunca çeşitli pastane ve otel mutfaklarında deneyim kazanmıştır. Mutfak Sanatları Akademisi (MSA) 'nde pastacılık üzerine eğitimler almıştır. 2021 yılında Alanya HEP Üniversitesi Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Aşçılık Programı’nda Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır.
Öğr. Gör. Songül ÇOBAN
2016 yılında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünden yüksek şeref öğrencisi ve bölüm birincisi olarak mezun oldu. Lisans eğitimi süresince çeşitli etkinliklere, kurslara ve eğitimlerle katıldı. Lisans eğitimi sırasında ve sonrasında Alanya'da çeşitli işletmelerde çalışarak mesleki açıdan tecrübe kazanmıştır. 2018 yılında Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Gastronomi ve mutfak sanatları Anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı. 2020 yılında Alanya’da yetiştiriciliği ve tüketimi yaygın olan Alabaş kullanılarak ‘Alabaş İle Zenginleştirilmiş Erişte Üretimi’ isimi tez çalışmasını başarıyla sundu. 2021 yılında Alanya HEP Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Aşçılık Programında öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı.
Öğr. Gör. Erman BAŞ
2012 yılında kazanmış olduğu Adıyaman Üniversitesi – Yiyecek İçecek İşletmeciliği Bölümü’nü ikinci olarak tamamladı. 2017 yılında Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi’nde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde yüksek lisansa başladı. Alanya’nın yöresel ürünlerinden biri olan gölevezi kullanarak ‘‘Gölevezden yarı mamül ürün geliştirme üzerine bir araştırma’’ adlı tezi ile 2019 yılında bölümünden mezun oldu. Uluslararası (Seviye 4) aşçılık ve usta öğretici belgelerine sahiptir. 2021 yılında Alanya HEP Üniversitesi Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Aşçılık programında Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır.
Etkinlik girişi yapılmamıştır.
Tümünü Gör