Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı Öğretim Programı
BİRİNCİ YIL |
I. Yarıyıl |
Ders Kodu |
Ders Adı |
T |
U |
K |
AKTS |
ASC101 |
Mutfak Planlaması |
2 |
0 |
2 |
3 |
ASC103 |
Gastronomi ve Mutfak Tarihi |
2 |
0 |
2 |
3 |
ASC105 |
Temel Yiyecek Üretimi – 1 |
1 |
2 |
2 |
3 |
ASC107 |
Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama |
3 |
0 |
3 |
3 |
HIST201 |
Türkiye Tarihi 1 |
2 |
0 |
2 |
2 |
TKL101 |
Türkçe 1 |
2 |
0 |
2 |
2 |
İNG101 |
İngilizce 1 |
4 |
0 |
4 |
5 |
GE103 |
Bilgisayar ve Uygulamaları |
2 |
2 |
3 |
3 |
GSS101 |
Genel Sosyal Seçmeli Ders* |
2 |
0 |
2 |
2 |
PMS101 |
Program Mesleki Seçmeli Ders** |
2 |
0 |
2 |
2 |
PMS101 |
Program Mesleki Seçmeli Ders** |
2 |
0 |
2 |
2 |
TOPLAM |
26 |
30 |
SEÇMELİ DERS GRUPLARI |
GSS101 Genel Sosyal Seçmeli Dersler* |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Z/S |
Teorik |
Uygulama |
Toplam |
Yerel Kredi |
AKTS DEĞERİ |
GE101 |
Üniversite Kültürü* |
S |
2 |
0 |
2 |
2 |
2 |
PMS101 Program Mesleki Seçmeli Dersler** |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Z/S |
Teorik |
Uygulama |
Toplam |
Yerel Kredi |
AKTS DEĞERİ |
ASC113 |
Yiyecek ve İçecek Servisi** |
S |
2 |
0 |
2 |
2 |
2 |
ASC117 |
Genel Turizm** |
S |
2 |
0 |
2 |
2 |
2 |
BİRİNCİ YIL |
II. Yarıyıl |
Ders Kodu |
Ders Adı |
T |
U |
K |
AKTS |
ASC102 |
Temel Yiyecek Üretimi – 2 |
2 |
2 |
3 |
3 |
ASC104 |
Pastane Ürünleri |
1 |
2 |
3 |
2 |
ASC106 |
Sokak Lezzetleri |
2 |
0 |
2 |
2 |
ASC200 |
Staj |
0 |
0 |
0 |
10 |
HIST202 |
Türkiye Tarihi 2 |
2 |
0 |
2 |
2 |
TKL102 |
Türkçe 2 |
2 |
0 |
2 |
2 |
İNG102 |
İngilizce 2 |
4 |
0 |
4 |
5 |
ASC110 |
Soğuk Mutfak ve Mezeler |
1 |
2 |
3 |
2 |
PMS102 |
Program Mesleki Seçmeli Ders* |
2 |
0 |
2 |
2 |
TOPLAM |
19 |
30 |
SEÇMELİ DERS GRUPLARI |
PMS102 Program Mesleki Seçmeli Dersler* |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Z/S |
Teorik |
Uygulama |
Toplam |
Yerel Kredi |
AKTS DEĞERİ |
ASC116 |
Yemek İnanış ve Ritüelleri* |
S |
2 |
0 |
2 |
2 |
2 |
İKİNCİ YIL |
III. Yarıyıl |
Ders Kodu |
Ders Adı |
T |
U |
K |
AKTS |
ASC201 |
Yiyecek ve İçecek Maliyet Kontrolü |
2 |
0 |
3 |
4 |
ASC203 |
Türk Osmanlı ve Anadolu Mutfağı |
2 |
2 |
3 |
6 |
ASC205 |
Açık Büfe, Kokteyl ve Ziyafetler |
2 |
2 |
3 |
6 |
ASC207 |
İçecek Üretimi |
1 |
2 |
3 |
5 |
ASC209 |
Gastronomi Turizmi |
2 |
0 |
2 |
2 |
GSS203 |
Genel Sosyal Seçmeli Ders* |
2 |
0 |
2 |
3 |
PMS203 |
Program Mesleki Seçmeli Ders** |
2 |
0 |
2 |
2 |
PMS203 |
Program Mesleki Seçmeli Ders** |
2 |
0 |
2 |
2 |
TOPLAM |
20 |
30 |
SEÇMELİ DERS GRUPLARI |
GSS203 Genel Sosyal Seçmeli Dersler* |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Z/S |
Teorik |
Uygulama |
Toplam |
Yerel Kredi |
AKTS DEĞERİ |
GE402 |
İnovasyon ve Girişimcilik* |
S |
2 |
0 |
2 |
2 |
3 |
PMS203 Program Mesleki Seçmeli Dersler** |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Z/S |
Teorik |
Uygulama |
Toplam |
Yerel Kredi |
AKTS DEĞERİ |
ASC211 |
Duyusal Analiz** |
S |
2 |
0 |
2 |
2 |
2 |
ASC215 |
Vejeteryan Mutfağı** |
S |
2 |
0 |
2 |
2 |
2 |
İKİNCİ YIL |
IV. Yarıyıl |
Ders Kodu |
Ders Adı |
T |
U |
K |
AKTS |
ASC202 |
Yöresel Mutfaklar |
2 |
2 |
3 |
5 |
ASC204 |
Dünya Mutfakları |
2 |
2 |
3 |
6 |
ASC206 |
Beslenme Antropolojisi |
3 |
0 |
3 |
3 |
ASC208 |
Sektör Analizi ve Örnek Çalışma |
2 |
2 |
3 |
4 |
ASC210 |
Mutfak Akımları |
2 |
0 |
2 |
4 |
PMS204 |
Program Mesleki Seçmeli Ders* |
2 |
0 |
2 |
2 |
PMS204 |
Program Mesleki Seçmeli Ders* |
2 |
0 |
2 |
2 |
PMS204 |
Program Mesleki Seçmeli Ders* |
2 |
0 |
2 |
2 |
PMS204 |
Program Mesleki Seçmeli Ders* |
2 |
0 |
2 |
2 |
TOPLAM |
22 |
30 |
SEÇMELİ DERS GRUPLARI |
PMS204 Program Mesleki Seçmeli Dersler* |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Z/S |
Teorik |
Uygulama |
Toplam |
Yerel Kredi |
AKTS DEĞERİ |
ASC216 |
Moleküler Gastronomi* |
S |
1 |
2 |
3 |
2 |
2 |
ASC218 |
Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı* |
S |
2 |
0 |
2 |
2 |
2 |
ASC222 |
Tarif Geliştirme ve Tadım* |
S |
2 |
0 |
2 |
2 |
2 |
ASC228 |
Araştırma Yöntem ve Teknikleri* |
S |
2 |
0 |
2 |
2 |
2 |